Regler og præmier

Regler og præmier

Det skal være en hyggelig dag, hvor alle skal have det sjovt. I konkurrencerne er der derfor også kun få regler 🙂

 • I begge konkurrencer kåres der en vinder inden for to aldersgrupper, så en på 5 år ikke skal måles med en på 13 år. De to kategorier er 5-9 år og 10-13 år.
 • Aldersopdelingen kan ændres i forhold til alderen på de tilmeldte, hvis der er en stor overvægt i den ene kategori 😉
 • Under begge konkurrencer skal man have sin kæphest med hele tiden – om kæphesten er købt eller hjemmelavet er ligegyldigt 😉

Højdespring

 • Denne konkurrence er bygget på et klassisk ridebanespring, hvor højden bliver justeret/forøget efter hver omgang.
 • Højden starter på 30 cm, og herefter har alle ryttere 2 forsøg til at klare springet. Hvis ikke man klarer højden på de to forsøg udgår man.
 • Højden hæves med 10 cm pr gang, indtil der ikke er flere som kan klare højden

Terrænspring

 • Der vil være 10 forhindringer som alle ryttere skal passere. Det kan være en forhindring over et klassisk ridebanespring i forskellige højder. Et spring over træstammer. En forhindring med små bomme, som ligger tæt, hvor jorden skal røres mellem hvert spring. Et spring over en vandgrav.
 • Hvis en rytter vælter en bom ned lægges der 4 sekunder til den samlede tid. Hvis en rytter ikke passerer forhindringen lægges der 10 sekunder til den samlede tid.
 • Hver rytter rider på banen alene, så der god tid til at klare banen 🙂
 • Den samlede tid afgør placeringen i konkurrencen.

Præmier

Efter de to konkurrencer uddeles der rosetter til alle og der vil ligeledes være en lille præmie til vinderen af terrænspringskonkurrencen og højdespringskonkurrencen i begge alderskategorier 🙂

Skriv gerne en kommentar eller stil et spørgsmål 🙂

6 kommentarer til “Regler og præmier”

 1. Sikke et fantastisk kæphestestævne i havde arrangeret Alt var så flot og det hele foregik i en ånd, der var helt på børnenes præmisser Et fantastisk arbejde i havde lagt i det og en super idé med hjemmelavede rosetter, de var så flotte I kan godt klappe jer selv på skulderen og være stolte over et så vellykket arrangement
  Kh Bente, Vigga og Molly

 2. Hej Bente, Viggo og Molly
  Mange tak – det er vi rigtig glade for at høre. Vi syntes også selv at det var en super hyggelig dag, og Signe var så glad for at se så mange kæphesteryttere.
  Kh Thomas

 3. Hejsa. Har i påtænkt et stævne mere? Har en udhviklingshæmmede datter, hvis største interesse er at springe på kæpheste. Hun er dog udover jeres alders katagori. Mvh Gitte

  1. Hej Gitte
   Vi har ikke lige lagt os fast på nogle datoer for et nyt stævne. Dog er vi inde i overvejelserne om vi skal lave et engang i august/september 🙂 Jeg er helt sikker på, at vi kan finde plads til din datter, hvis det bliver til noget. Alternativt kan jeg foreslå at Dansk Rideforbund faktisk afholder et stævne i Herning fredag d. 5/7. Kender ikke lige detaljerne eller aldersbegrænsingerne, men det var måske et bud.
   Vh Thomas

 4. Hej Signe. Bliver det også af holdt i 2020? For jeg vil VIREKLIG gerne være med! Håber virkelig for mig og Star(Min kæphest) Til en god hygge dag❤️ PS Hvor er det henne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *